joi, 20 februarie 2014

Similitudini între grupuri şi etnii

Serial

Episodul 2. Biserica


       În România există numeroase discuţii în ceea ce priveşte termenul "laic"! Unii spun că suntem un stat laic, alţii că nu. Biserica chiar insistă, în tâmpenia ei ancestrală, ca numele lui Dumnezeu şi rolul Bisericii Ortodoxe Române să apară în Constituţie!!! Ba mai mult, vor ca orele de Religie să fie obligatorii, asta în condiţiile în care, în manualele de clasa I este dat un exemplu cretin, precum popii, în care se descrie cum "Ionuţ" nu şi-a făcut rugăciunea seara şi a doua zi l-a călcat o maşină!!! Ţin să le spun acestor nenorociţi, acestor hoţi şi cerşetori, că bunica mea, o credincioasă din născare, pe la 84 de ani a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni când, surpriză, tocmai ieşise din biserică, de la Vecernie (sau cum s-o spune, că n-am tangenţe). 
       N-am auzit ca biserica să construiască adăposturi, case sau să ajute efectiv famiile care an de an pătimesc în urma inundaţiilor, înzăpezirilor sau alt gen de calamitaţi. Nu ajută aceşti oameni - care în tâmpenia şi prostia lor sunt enoriaşii de frunte -, pe ei, ce reprezintă majoritatea oamenilor care frecventează bisericile, moaştele şi alte activităţi organizate de Biserica Ortooxă, tot mai multe, doar-doar mai adună nişte bani.
       În schimb, popii umblă din uşa-n uşa, să facă diferite servicii îndoielnice, încasează bani, nu dau chitanţe, au înzecit cutiile milei, cer de la firme private bani pt. biserică şi mai nou, fac cereri oficiale autorităţilor să le dea milioane de lei (noi, nu de ăia devalorizaţi) invocând diferite proiecte! La ce patrimoniu au, să-şi vândă dracului pădurile, pământurile, clădirile din centrele oraşelor şi să-şi construiască ce vor, asta ar fi cea mai bună soluţie.
       Nu mai poţi face un botez, o căsătorie, o înmormântare dacă nu dai o sumă mare de bani, toate lucrurile ce le cumperi de la ei au preţuri de zeci de ori mai mari decât ai lua de la un magazin de la colţul străzii, dar nici un eveniment nu poate fi ţinut dacă nu cumperi cele necesare de la ei. Şi atunci te întrebi: de fapt, Biserica Ortodoxă Română (şi nu numai ea) ce rol are? De suport moral al nevoiaşilor, de pansament sufletesc al celor aflaţi la necaz? Nu, rolul ei este de a cerşii, de a face speculă, de a face evaziune fiscală, de a fura banii public şi privaţi!
      Săptămânal auzim de un popă care ori e pedofil, care se ocupă cu pornografia infantilă, ori e cămătar, ori e homosexual - care-şi face rost de "jucării" ademenind copii fără minte -, ori e hoţ şi fuge cu banii etc.
       În ultima săptămână i-am văzut şi în ipostaza de mincinoşi, de mincinoşi ai neamului. Aceşti nenorociţi de ani de zile au îndobitocit o elevă, bună la învăţătură, şi au încercat s-o ajute, deşi fata are doar 15 ani, să se ascundă într-o mănăstire! Ei au minţit cu neruşinare poliţia, nerecunoscând că e în custodia lor, apoi fiind prinşi s-au apărat spunând că nu au recunoscut-o!!! Normal, vreo 30 de popi, implicaţi în minciunile oferite autorităţilor, ar trebui pedepsiţi şi închişi, dar cum legea nu e pt. politicieni, popi şi alte grupuri ce trăiesc din banii publici sunt sigur că totul o să se muşamalizeze.
       Sunt convins că fără ofensiva din ultimii ani ai Bisericii Ortodoxe Române, multe lucruri ar fi mers mult mai bine. Banii publici investiţi în biserici, salariile popilor, mai bine ar fi fost investiţi în sănătate, în educaţie, că suntem până una-alta poporul din UE cu cei mai mulţi analfabeţi! Avem biserici de nu mai gaseşte câinele meu un copac, dar n-avem bani pt. educaţie, pt. a ajuta copii săraci să facă măcar 10 clase.
       Care este rolul bisericii în aceste condiţii? Dacă tu crezi în Dumnezeu te poţi ruga şi acasă, nu e necesar să mergi la biserică. Popii sunt mai păcătoşi decât enoriaşii lor, aşadar care-i rostul să mergi să te spovedeşti unui nenorocit? Dacă a facut un Seminar de Teologie gata, e online cu Jesus??? Nu, doar a primit dreptul de a lua zeciuiala de la tâmpiţi, de a cerşi şi de a face evaziune fiscală! Atât!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu